Massage bij kanker

Waarom Massage bij Kanker?

Kanker is een ingrijpende ziekte. Het neemt bezit van het lichaam en de behandeling met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laat zijn sporten achter, zowel lichamelijk als geestelijk.
Massage biedt geen genezing, maar ontspant, ondersteunt het herstel en kan pijnstillend werken. Klachten als slapeloosheid, angst en stress kunnen verminderen. Met andere woorden, het verbetert de kwaliteit van leven. Bovendien brengt het mensen met kanker weer in contact met hun eigen lichaam.

Als u de diagnose kanker krijgt, komt u direct in een medisch achtbaan terecht, waarbij alle aandacht alleen nog maar gericht is op uw ziekte en niet meer op u als mens. U wordt gezien als patient en aanraking is vaak alleen nog maar om medische redenen. U kunt spanning en stress van een onzeker toekomstperspectief ervaren. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de ziekte kanker vaak profijt hebben van massage. Het ontspant en ondersteunt het herstel van lichaam en geest. Ook ziekenhuizen bieden steeds vaker massage als complementaire ondersteuning bij kanker.

Bij massage bij kanker wordt de massage aangepast aan uw wensen en afgestemd op uw klachten en conditie. Hierdoor raakt uw lichaam niet verder uit balans, maar ontspant. Door kennis van de ziekte, de behandelingen en bijwerkingen daarvan, kan de door ons opgeleide massagetherapeut u een optimale ontspanningsmassage geven.(bron: massagebijkanker.nl)

Carola Warmink is gediplomeerd masseur bij de instituut massagebijkanker.nl, daarnaast is zij ook regio-coordinator voor de provincie Drenthe.
Zij helpt u graag met een heerlijk ontspannen massage.

U kunt een voor meer informatie of een afspraak contact opnemen per:
telefoon: 06 – 2791 7483
email:  praktijkc2u@gmail.com